HEM 

   BLOGG  

TIKAR  

HANAR 

VALPAR

FrostaEnglish

OZZY älskar rosetter!!

 

 

GALLERIET

 

 POLACKERNA (PON)

UTSTÄLLNING

GÄSTBOK

LÄNKAR

TRÄDGÅRDEN

28 april 2007 Vara-Grästorps Brukshundklubbs inofficiella vårutställning.  "Ozzy" BIR och trea i grupp 1.

6 maj var det då dags för en riktig utställning , Skaraborgs kennelklubbs utställning i Larv. cert o BIM.

I början av juli var det den totala värmeböljan och vi åkte till Vänersborg och kom 3a bästa hanhund utan ck .

 

I september åkte vi på riktig semester - flera dagar och Öland - en trevlig resa - men utställningsresultatet vill vi helst glömma!!

Men det var trevliga människor och god mat och dryck - en resa som jag gärna gör om tillsammans med samma människor men med mina peruaner nästa gång!

30 sept var det dags igen - denna gång SGVK i Rimbo - cert o BIR. Han lyckades alltså bättre med sin andra ägare o uppfödare - så jag överlåter utställandet åt dem!

#####

10 juli 2009 - en riktigt ruggig o regnig dag

Sannerligen illa uppdaterat!

För de som undrar så har Ozzy nu fått en egen familj , det var aldrig meningen att han skulle vara här mer än "tills vidare".   Ozzy fick sin SUCH-titel och nu sommarn 2009 har han blivit pappa till 6 söner!

#####

Några valpar har jag inte haft sedan den stora kullen april 2007.

Utställningarna har varit lätt räknade:

2008

Skaraborgs kennelklubbs utställning i Larv . "Mini" och "Kimmen" - inga reultat som satt några avtryck i hostorieböckerna men "Kimmen" - som tydligen kallas "den lille fule med sloköronen" blev inmätt enligt alla konstens regler till 39 cm mankhöjd.  Han är en pequeno !  Han fick en 2a på utst p g a öronen - han är en ljuvligt trevlig o behaglig liten hund.

###

"Mini" fick en slät etta .

###

Sommarn 2008 gick jag runt med svart lapp för ögat och mitt besvärande dubbelseende så det blev inget utställande förrän det nästan var höst.  Då åkte vi till Öland, "Mini", "Kimmen" och jag. Två hundar , två storlekar, cert o BIR på båda. Det kändes alldeles förträffligt!  Det är långt till Öland / ca 40 mil i var riktning/ men gott sällskap och god mat är värt en del!

###

2009

Så blev det vinter och tillsammans med några goda vänner bestämdes det att vi skulle åka till My Dog , det stora hundevenemanget i Göteborg i januari.  Anmälde "Mini"  Hon hade konkurrens av en snygg tik från Finland, men hon hade blivit champion dagen innan så "Mini" fick certet och när den finska tiken gick in i finalringen var vi redan hemma igen! Skönt! 

###

Den lokala kennelklubbens utställning i maj hoppade vi över - kändes lite fel men klubbens val av domare tilltalade mig inte"

###

I april fyllde den stora kullen två år och "Mini" fick åka till Vänersborg- där fick hon sitt tredje cert och blev SUCH. 

  Jag brukar inte skriva av kritikerna - tycker det är ganska ointressant men en detalj i denna kritiken vill jag påpeka " tunn fin hud som är slät, päls på korr ställen" Riktar härmed ett tack till de domare som gör sig besväret med att läsa på standarden. Det finns fyra  svarta nakna syskon i den här kullen, dom är väldigt lika varandra och alla har dom en liten korthårig mössa, obs korthårig, dom är inte klippta! Dom har även lite kort hår på fötter och en bit upp på benen. så här står det i standarden "För att rasen skall få kallas nakenhund får ingen päls förekomma.  Man tillåter dock spår av päls på huvudet, de nedre delarna av benen , den yttre delen av svansen och ibland några enstaka hårstrån på ryggen. " slut citat FCI standard nr 310

Får bara hoppas att vi inte hamnar i någon slags klipp o rak o vaxningscirkus, på samma sätt som chinese crested gjort!  Det ryktas visserligen att det finns utställare av mex nakenhund som rakar fötterna på hundarna före utställning.  Mina hundar skulle aldrig tillåta det!

###

 

 


 

kennel frosta © 2006 • mail to: frogbm@tele2.se• phone +46 0512-70345

 

 


Välkommen till
vår
utställningssida